Inför ditt besök

 
 

Förbered dig hemma

Innan du besöker oss är det bra om du och ditt djur är så väl förberedda som möjligt. Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på inför ditt besök.


Boka tid innan du kommer

Kom ihåg att boka en tid innan du kommer hit. Vi tar endast emot mycket akuta fall utan tidsbokning. Du kan boka tid via telefon eller mail här.


Ta med viktiga papper

Ta med vaccinationsintyg, stamtavla, försäkringsintyg och pass när du besöker oss.


Rasta djuret innan

Det är en fördel om din hund är rastad när ni kommer till oss. Om ditt djur har urineringsproblem vill vi gärna att ni tar med ett färskt och rent urinprov när ni kommer.


inför operation AV HUND ELLER KATT

Kvällen innan en operation vill vi att du schamponerar din hund noggrant så att den är ren och torr när den lämnas för operation. Använd med fördel ett schampo som innehåller klorhexidin.

Om din hund eller katt står på mediciner eller är känslig för någon medicin behöver vi veta det när djuret lämnas.

Hundar och katter med känslig mage kan behöva stödjas runt operationen med skonkost och pro-biotika.

Hunden ska som regel vara svält i minst 10 timmar innan operation och katten minst 6 timmar. De får dock lov att dricka vatten. Hunden ska vara väl rastad vid inlämning.


Betalning

På våra kliniker sker betalning med kort, kontanter eller Swish i samband med ditt besök på kliniken. Om ditt djur är försäkrat erbjuder vi direktreglering mot ditt försäkringsbolag (gäller under normal öppettid). För den som önskar möjlighet till avbetalning, samarbetar vi med Human Finans som kan erbjuda en avbetalningsplan.

direktreglering

Om ditt djur är försäkrat kan vi, i samarbete med Swedpay och Apoex, hjälpa dig att direktreglera ditt besök, vardag som helg. Det innebär att du endast betalar din självrisk vid besöket hos oss. För att kunna direktreglera ditt besök behöver du ha ett mobilt bankID samt ett betalkort som kan användas vid internetbetalning. Du kan också välja att betala din självrisk på faktura via Swedpay. Vid val av faktura krävs att du är kreditvärdig och en enklare kontroll görs

Röntgen

Risken med röntgenundersökningar är mycket liten. Röntgen är visserligen en typ av strålning som kan skada cellerna, det kan göra att cancer uppstår många år eller årtionden efter röntgentillfället, men det är sällsynt. Det kan vara mer riskabelt att avstå från en röntgenundersökning som en veterinär bedömer är nödvändig. En röntgenundersökning görs bara om nyttan är större än risken för ditt djur. Det gäller oavsett hur många gånger det behöver röntgas.

  • En röntgenundersökning bidrar till att veterinären kan ställa en diagnos eller följa hur en behandling fungerar.

  • Det är noga reglerat när en röntgenundersökning ska göras och när den inte ska göras. Undersökningen anpassas efter djurets förutsättningar så att stråldosen blir så låg som möjligt.

  • Djuret har ingen strålning kvar i kroppen efter undersökningen, den försvinner genast.

  • Strålningen från en röntgenundersökningen är endast en liten del av den strålning som vi utsätts för hela tiden. Det finns till exempel strålning från rymden, från marken och från ämnen i djuret självt.